KOOP NU

Jouw vragen

Wat wordt bedoeld met de laatste menstruatie: de eerste of de laatste dag van de menstruatie?

Als iemand u vraagt wat de datum van uw laatste menstruatie was, betekent dit de dag dat ze begon, d.w.z. de dag die overeenstemt met de eerste dag dat u bloed verliest. Dit is de eerste dag van uw menstruatiecyclus.

Kan ik zwanger worden één of twee dagen na de ovulatie?

Zolang de eicel intact is, hebt u kans om zwanger te worden. Meestal overleeft de eicel slechts maximaal zo'n 24 uur.

Op mijn cyclus kun je de klok gelijkzetten. Betekent dit dat ik altijd op dezelfde dag ovuleer?

De kans is groot dat u altijd op dezelfde dag van de maand ovuleert, met mogelijk een of twee dagen verschil.

Ik ben net met de pil gestopt, krijg ik al meteen een ovulatie?

Als u lange tijd de pil hebt gebruikt, betekent dit niet dat een ovulatie langer uitblijft. U kunt meteen na het stoppen van de pil al ovuleren.

Hoelang voordat ik zwanger word, moet ik stoppen met drinken en/of roken?

Als u zwanger wilt worden, stopt u best meteen met drinken en roken. Sigaretten, alcohol en drugs hebben een negatieve invloed op de vruchtbaarheid. Vergeet niet dat u meestal al twee weken zwanger bent als blijkt dat uw zwangerschapstest positief is. Juist deze twee weken zijn zeer belangrijk voor de ontwikkeling van het embryo.

We willen graag zwanger worden en onlangs ben ik begonnen met het nemen van mijn temperatuur. Maar ik ben niet zeker van de verschillen in temperatuur. Kunt u uitleg geven?

De eerste dag van uw menstruatie komt overeen met de eerste dag van uw menstruatiecyclus. Op deze dag begint u uw temperatuur te nemen. Bij een normale cyclus zult u merken dat rond de 11e tot de 13e dag uw temperatuur meer dan 0,2 graad zal stijgen en daarna opnieuw daalt. Dit geeft aan dat de eisprong heeft plaatsgevonden en zo weet u op welke dagen u het vruchtbaarst bent.

Hoe kan ik mijn meest vruchtbare dagen weten door op vaginale afscheiding te letten?

Tijdens uw menstruatiecyclus verandert het soort en de hoeveelheid baarmoederhalsslijm. Rond de ovulatie kunt u meer afscheiding merken die dunner, elastischer en helder- of donkerwit van kleur is. Dit geeft aan dat de dagen waarop u het vruchtbaarst bent, nu beginnen.

Negen weken geleden ben ik bevallen van een zoontje. Mijn man en ik hadden na acht weken onveilige seks. Nu ben ik bang dat ik opnieuw in verwachting ben. Twee dagen na het vrijen ben ik opnieuw met de pil begonnen. Wanneer kan ik een zwangerschapstest doen?

Het is niet duidelijk of u al dan niet een ovulatie hebt gehad aangezien u sinds de geboorte geen menstruatie hebt gekregen. Als u over tijd bent, is het aan te raden om twee of drie weken te wachten voordat u een zwangerschapstest doet. Als u uw menstruatie krijgt, bent u niet zwanger. De pil die u opnieuw bent beginnen innemen, is pas doeltreffend vanaf de tweede strip. Neem dus tot dan zeker extra voorzorgen!

Mijn man en ik proberen al enkele maanden zwanger te worden. Vandaag ben ik net een week over tijd. De afgelopen drie maanden heb ik altijd mijn temperatuur genomen en de voorbije week was deze 37,0 °C. Ik heb ook last van pijn in mijn onderbuik. Zou het kunnen dat ik zwanger ben en ik mijn baarmoeder voel? Ik heb nog geen test gedaan omdat ik bang ben om opnieuw teleurgesteld te zijn.

In dit geval is het best dat u een zwangerschapstest doet om zeker te zijn. Een temperatuur van 37 graden in combinatie met de symptomen die u omschrijft, kan op de eerste tekenen van zwangerschap wijzen.  Maar alleen met een test bent u helemaal zeker. Veel succes!

Na twee jaar proberen ben ik nog altijd niet zwanger. Wat moet ik doen?

U kunt een ovulatietest doen zodat u weet wanneer uw eisprong plaatsvindt. De eerste dag van uw menstruatie komt overeen met de eerste dag van uw menstruatiecyclus. Meestal vindt de ovulatie 11 tot 13 dagen later plaats. In deze periode bent u dus vruchtbaar. Als u geen ovulatie hebt of bij een onregelmatige cyclus, raadpleegt u best uw gynaecoloog. Het is in elk geval aangewezen om advies te vragen aan uw arts. 

SNEL RESULTAAT ONZE PRODUCTEN ZWANGER WORDEN ZWANGER ZIJN KOOP NU